On the House Holdings


Project Brief Summary

Melbourne Office: 310 sqm
Brisbane Office: 565 sqm

• Upgrade current office + refresh company brand
• Fun, interactive and distinctive office interior
• New concept design that could easily be interpreted into both (and future) offices
• Spatial planning to maximise space efficiency



Mouse over a thumbnail to view


Melbourne Headquarters and Brisbane Branch
Corporate Office Design


On the House Holdings is an online business providing a complete database of real estate profiles within Australia, available to the general public. They have a number of offices located throughout Australia, and decided it was time to refresh and modernise their current 'look'.

With a new commercial space in Melbourne, and an existing space in Brisbane's CBD, Design Gallery was engaged to implement new spatial planning and a new concept design across both spaces, reinvigorating the company's identity nationally.

The brief was to create an interior concept that projected a fun, interactive and distinctive office interior, that could easily be interpreted into both (and future) offices. Our intent was to create an enjoyable space for staff, that also strengthened the company's corporate image.

Considering both office locations, an innovative concept design emerged that played on the idea of 'house' and 'backyard' and injected fun, vibrant finishes and textures into the fit out. The idea was to think outside the square!

Astro turf-clad walls and bright yellow window frames were coupled with funky large scale graphics and oversized pendant lights to re-create a back yard-feel. Timbers and abstracted white picket fence posts were also incorporated into the design alongside columns wrapped in bright blue rope to inject a bright, outdoor atmosphere and give character to the space.


With Melbourne sitting at roughly 310m2 and Brisbane at 565m2, careful spatial planning was essential to fit the required amount of work stations, offices and special purpose training rooms. An open plan approach maximised natural light into the space, and breakout spaces were treated as stuff hubs, creating colourful and interactive areas in which to convene, meet and connect.